Τα Κ.Ξ.Γ. & Κ.Δ.Β.Μ. Νίκη Π. Καραθανάση έχουμε την τιμή και την χαρά να είμαστε μέλη της μεγάλης οικογένειας του ALOHA Mental Arithmetic. Έχοντας ως γνώμονα πάντα το καλύτερο δυνατό για τους μαθητές μας σας δίνουμε την ευκαιρία να γνωρίσετε και εσείς από κοντά το πρόγραμμα της νοητικής ανάπτυξης  που χρησιμοποιεί τον άβακα και την νοητική αριθμητική για παιδιά μεταξύ 5 και 13 ετών ώστε να αναπτύξουν την νοημοσύνη τους στο έπακρο.

Μνήμη, φαντασία, συγκέντρωση … μπορούν να εκπαιδευτούν μέσω της νοητικής αριθμητικής  της χρήσης του άβακα.

Με αυτό, τον τρόπο τελειοποιείται η μνήμη, η δημιουργικότητα, η προσοχή και η συγκέντρωση, αλλά και οι μη λεκτικές πτυχές της επικοινωνίας ή της διαίσθησης. Με την κατάρτιση αυτών των δεξιοτήτων τα παιδιά βελτιώνονται σε όλα τα μαθήματα, ειδικά στα μαθηματικά, αλλά και στις άλλες πτυχές της ζωής τους. Μετά από τους πρώτους έξι μήνες μαθημάτων η βελτίωση αρχίζει να γίνεται ορατή σε επίπεδο σχολείου.

 

Aloha Mental Arithmetic

Διασκεδαστικά διαδραστικά μαθήματαΠράξεις με τον ΆβακαΝοητική ΑριθμητικήΔιδακτικά παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητεςΤεστ ταχύτητας και πνευματικής ευστροφίαςΟπτικές και ακουστικές ασκήσειςΟμαδικά παιχνίδια

 

 

Τι είναι το Aloha Mental Arithmetic;

Πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας από 5 έως 13 ετών, το ο οποίο συμβάλλει στη διανοητική τους ανάπτυξη με πολύ διασκεδαστικό τρόπο.

Το Aloha Mental Arithmetic  ενισχύει την νοημοσύνη των παιδιών χάρη σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται σε τρία βασικά σημεία:

Άβακας: το παιχνίδι με τις χάντρες

Οι μαθητές μαθαίνουν να πραγματοποιούν όλες τις αριθμητικές πράξεις με την βοήθεια του άβακα, ο οποίος είναι μια από τις αρχαιότερες συσκευές υπολογισμού.

Νοητική αριθμητική

Με την πρακτική, τα παιδιά μαθαίνουν να απεικονίζουν τον άβακα στο μυαλό τους και να χρησιμοποιούν αυτή τη διανοητική εικόνα για να υπολογίσουν, επιλύοντας περίπλοκες αριθμητικές πράξεις χρησιμοποιώντας μόνο τον εγκέφαλο τους. 


Πολλά περισσότερα από μαθηματικά

Οι τάξεις του Aloha Mental Arithmetic περιλαμβάνουν διδακτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες. Έτσι, τα παιδιά διασκεδάζουν αναπτύσσοντας την συγκέντρωση, τη δημιουργικότητα τους, τη φωτογραφική μνήμη…. 

Ο εγκέφαλός μας

Ο εγκέφαλός μας χωρίζεται σε δύο ημισφαίρια: δεξί και αριστερό. Κάθε ημισφαίριο ελέγχει μία πλευρά του σώματος και έχει συγκεκριμένες λειτουργίες.

Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου στην καθημερινότητα τους, χάνοντας τις μεγάλες δυνατότητες του δεξιού ημισφαίριου.

Δεξί ημισφαίριο:

Φωτογραφική μνήμη

 Δημιουργικότητα

Προσανατολισμός 
Οπτικοποίηση
Συγκέντρωση
Φαντασία

Αριστερό ημισφαίριο:

Διαδοχική σκέψη
Αριθμητικές δεξιότητες
Λογική ανάλυση
Ακουστική ικανότητα

Ανάγνωση και γραφή

 

 

 

Οι μαθητές του Aloha Mental arithmetic εξασκούν ταυτόχρονα και τα δύο ημισφαίρια, αξιοποιώντας στο έπακρο την διανοητική τους ικανότητα και παρατηρούν γενική βελτίωση σε όλα τα μαθήματα, ειδικά στα μαθηματικά.

Δια βίου οφέλη

Τα οφέλη του προγράμματος Aloha Mental Arithmetic παρατηρούνται έξι μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Τα παιδιά μαθαίνουν να συγκεντρώνονται καλύτερα και να κάνουν τις εργασίες τους γρηγορότερα. Αναπτύσσουν μια εξαιρετική ικανότητα να υπολογίζουν, να βελτιώνουν την ικανότητα τους και να επιλύουν τα προβλήματα με αποτελεσματικό τρόπο.

 

Οι κύριες δεξιότητες που αναπτύσσουν οι μαθητές είναι:

Προσοχή και συγκέντρωσηΔημιουργικότηταΦαντασία και οπτικοποίησηΠροσανατολισμόςΑκουστική ικανότηταΑναλυτική ικανότηταΦωτογραφική μνήμηΠαρατηρητικότητα

Γιατί Aloha Mental Arithmetic ;

 

1.  Επιστημονικές μελέτες

Το Aloha Mental Arithmetic έχει διεξάγει μελέτες που αποδεικνύουν ότι οι μαθητές βελτιώνουν τις ικανότητες τους και αυξάνουν τις επιδόσεις τους στο σχολείο

( Μελέτη “The Impact of Abacus Learning Arithmetic on Cognitive Abilitiew of Children”, 2005.  Η μελέτη είναι διαθέσιμη στο webside www.alohamfrancisee.com)

2.  Ικανοποιημένοι μαθητές και γονείς

Το 92% των γονέων λένε ότι είναι ικανοποιημένοι με το πρόγραμμα και το 91% των παιδιών λένε ότι διασκεδάζουν στην τάξη. (Τα στοιχεία συλλέχτηκαν από έρευνες ικανοποίησης του 2013)

3.  Παγκόσμιος ηγέτης

Το Aloha Mental Arithmetic έχει περισσότερους από 4 εκατομμύρια μαθητές σε3 πόλεις όπως το Σίδνεϊ, το Λονδινο, τη Νέα Υόρκη και τη Βομβάη. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε το 1993 και σήμερα υπάρχει σε περισσότερες από 40 χώρες.

 

4.  Δέσμευση στην ποιότητα

Επειδή η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική για να παραμείνει στα χέρια του καθενός: όλοι οι εκπαιδευτικοί μας είναι επαγγελματίες με διδακτικό υπόβαθρο και ακολουθούν το ολοκληρωμένο μας πρόγραμμα εσωτερικής κατάρτισης.

5.  Στην Ελλάδα από το 2019

Από το 2019 δίνουμε την ευκαιρία και στα παιδιά της Ελλάδας να εξελιχθούν μέσω του Aloha Mental Arithmetic και να γίνουν οι ηγέτες του μέλλοντος!