Η Ρώσικη γλώσσα είναι μια πλούσια και πολύ όμορφη γλώσσα η οποία  έχει πολλές ομοιότητες με την Ελληνική, ειδικά στην  δομή της γραμματικής και του συντακτικού, κάτι το οποίο διευκολύνει τους Έλληνες στην προσπάθεια τους να μάθουνε Ρωσικά.

Νέα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα δημιούργησαν την ανάγκη για καθημερινές γλωσσικές επαφές με το ρωσόφωνο κοινό. Έτσι η γνώση της ρωσικής γλώσσας, με το αδιαμφισβήτητο κύρος της, θεωρείται πλέον απαραίτητη για τη διεκπεραίωση των εμπορικών δραστηριοτήτων και την εκπλήρωση των επαγγελματικών υποχρεώσεων και σας δίνει το πλεονέκτημα για περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες σε μια διευρυμένη εμπορική αγορά.

Ως γνωστό, οι ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις αναπτύσσονται τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερο και έχουν πλέον καλύψει τους περισσότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας όπως τον τουρισμό, την αγορά ακινήτων, την ενεργειακή πολιτική, αγροτικό τομέα κ.α.

 

Όλο και περισσότεροι Ρώσοι επιλέγουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Εάν ενδιαφέρεστε να ασχοληθείτε με τον τουρισμό σε περιοχές όπως η Χαλκιδική η εκμάθηση της Ρώσικης γλώσσας είναι απαραίτητο εφόδιο.

Η γνώση της ρώσικης γλώσσας είναι απαραίτητη για εισαγωγή στα ΑΕΙ της Ρωσίας και ως γνωστόν τα ρώσικα πανεπιστήμια διατηρούν σταθερά τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στην ποιότητα της εκπαίδευσης σε όλες τις ειδικότητες.

Στα κέντρα ξένων γλωσσών Νίκη Π. Καραθανάση θα βρείτε τμήματα και προγράμματα για κάθε ηλικία και ανάγκη.

 

  • Ιδιαίτερα: Ακούμε τις ανάγκες σας και κάνουμε το μάθημα με το ρυθμό που σας εξυπηρετεί ώστε να έχουμε το καλύτερο για εσάς αποτέλεσμα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

 

  • Θερινά Μαθήματα: Επενδύστε σωστά τον χρόνο σας το καλοκαίρι! Με μάθημα 2 φορές την εβδομάδα, συνολικά: 9 εβδομάδες με 3 εβδομάδες διακοπές μπορείτε να βγάλετε μία ολόκληρη τάξηΔίδακτρα λογικά σε σχέση με τις παροχές και την εκπαίδευση.

 

  • Νέα Τμήματα από ΜάιοΘέλετε να πάρετε πτυχίο τον Δεκέμβριο; Ξεκινήστε την προετοιμασία σας τον Μάιο.

 

  • Τμήματα ενηλίκων με 35€ το μήνα: 2 ώρες την εβδομάδα στα Ρώσικα σε όλα τα επίπεδα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μάθετε τώρα να μιλάτε Ρώσικα σε 30 μαθήματα μόνο.

Μαθήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επαγγελμάτων τουρισμού.

Μέσα από 30 μαθήματα που αφορούν καθημερινές καταστάσεις 

Τα μαθήματα προορίζονται για ενήλικες που ασχολούνται με το διεθνή τουρισμό, απασχολούμενοι σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και μαγαζιά.  Τα μαθήματα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν από όσους θέλουν να επισκεφτούν μία Ρωσόφωνη χώρα για τουρισμό.

Το μάθημα έχει ποικίλους βασικούς στόχους:

  • κατανόηση και αλληλεπίδραση σε συνηθισμένες καταστάσεις που χαρακτηρίζουν τους τουρίστες στο εξωτερικό, δηλαδή τη δημιουργία επικοινωνιακών δεξιοτήτων σε καθημερινές καταστάσεις. Η επικοινωνιακή δεξιότητα σημαίνει απόκτηση όλων των τύπων επικοινωνίας (γραπτή και προφορική), τις υποκείμενες ικανότητες και συνήθειες για να μπορεί να χρησιμοποιεί τη γλώσσα σε σημαντικές καταστάσεις και τομείς επικοινωνίας σύμφωνα με τις κοινωνικές, επαγγελματικές και πολιτιστικές ανάγκες των ατόμων,
  • απόκτηση βασικού λεξιλογίου που παρουσιάζεται σε θεματικές ενότητες: Στο ξενοδοχείο, στο εστιατόριο, στα μαγαζιά,
  •  εκμάθηση και χρήση ορισμένων σημαντικών κανόνων της γραμματικής,
  • απόκτηση βασικής γνώσης σχετικά με την κουλτούρα επικοινωνίας με τους Ρωσόφωνους τουρίστες (τελειοποιώντας την εθιμοτυπία στη Ρωσική γλώσσα και την κουλτούρα της επικοινωνίας),
  • ανάπτυξη δεξιοτήτων για το σχεδιασμό ενός ατομικού σχεδίου μάθησης.

 

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, έχουν επιλεχθεί 30 καταστάσεις συνήθεις για τους τουρίστες του εξωτερικού. Οι διάλογοι και τα 30 βίντεο βασίζονται σε αυτές τις καταστάσεις.

Όσοι επιθυμούν να πάρουν και πτυχίο μπορούν να συνεχίσουν στο πρόγραμμα των 120 ωρώνΣε ένα χρόνο μπορείτε να πιστοποιηθείτε σε επίπεδο Α2 βάσει του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR).

Για περισσότερες πληροφορίες: