Κύμινα: 2391041563 - Σίνδος: 2310796964 - Άδενδρο 2391031985

Άγχος Εξετάσεων: Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν;Το Σάββατο 22/04  πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για γονείς με θέμα την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων των παιδιών τους. Για τον σκοπό αυτό μας μιλήσε η ψυχολόγος Μηλοβιανού Αφροδίτη. 

Η περίοδος των εξετάσεων συνοδεύεται από αρκετή πίεση και άγχος, τόσο για τα παιδιά όσο και για το οικογενειακό τους περιβάλλον. Η προετοιμασία, το φορτωμένο πρόγραμμα, ο ανταγωνισμός και οι πιθανές προσδοκίες του περιβάλλοντος, καθώς και το ίδιο το σύστημα των εξετάσεων, εί να ι μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν άγχος στους μαθητές και κατά συνέπεια στην οικογένεια τους.

Σκοπός του σεμιναρίου  ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων, η κατανόηση των επιπτώσεων του άγχους και η στήριξη τους στο γονεϊκό τους ρόλο, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να διαχειριστούν πιο λειτουργικά τα συναισθήματα αυτής της περιόδου.

Στόχος μας είναι να είμαστε όσο γίνεται πιο κοντά στους μαθητές μας και να τους βοηθάμε ώστε να βρουν το δρόμο τους για μια πιο δημιουργική και ευτυχισμένη πορεία.

Ευχαριστούμε πολύ την Κα  Μηλοβιανού Αφροδίτη για τις πολύτιμες συμβουλές της.

 

elGreek